Archive for �’

Блоговите и PR-от – Blogomanija 2012

Ако сте активни во полето на новите (социјалните) медиуми и блогирањето, вакви настани не смеете да пропуштите. Енергијата која ја има, дружбата, контактите и секако програмата се вистинска комбинација за супер искуство.

Read article

Onion: Социјалните мрежи подобри од вистинските пријатели

Пост посветен на Onions Extremely Accurate History of the Internet. Издвојувам едно. Првиот дел од видеово е оној кој ме натера да го напишам постов.

Read article

Трибина и истражување на ИСППИ

Ги издвојуваме оние податоците за употребата на социјалните мрежи во кои 41.7% се изјасниле дека ги користат за дружење, 15.2% за забава и игри, а само 0.7% за политичко организирање.

Read article

[Подкаст #53] Кој твита во Македонија, со Никола Спасов

Епизода во која со @kuzevski и @NikolasTweet се обидовме малку подетално да ги прочешламе и продискутираме резултатите од неодманешното истражување спроведено од Агенцијата Рејтинг и NewMediaMK

Read article

Facebook кампања на правиот начин

Едноставна идеја, реализирана на вистинскиот начин. Одлична Facebook кампања со неколку клучни пораки на кои сите креативци и девелопери на апликации треба да посветат особено внимание.

Read article

Google против Facebook, повторно

Да, вечната борба помеѓу Google и Facebook продолжува. Овој пат Bradley Horowitz, Google VP, јавно се потсмева на невкусниот приод кон можностите за огласување на оваа социјална мрежа на Business Insider’s Ignition Conference.

Read article

LinkedIn не е загрижен за Facebook

По воведувањето на виралното “endorse” кое се чини дека навистина зема замав и им е интересно на корисниците (во просек има 50 милиони неделно), амбициите и апетитот на LinkedIn за развој стануваат многу големи.

Read article

36 “фаци” на Фејсбук

Одамна ја имаме презентацијава на ум, и никако да седне некој од нас да ја пише и сподели. Важно е дека ние се изнасмеавме и одма…

Read article

[Подкаст #52] AllWeb – конференција

Малку се изнафаливме, си раскажавме што се ни се случуваше до сега и што очекуваме да се случува во петок на 23 ноември во City Hall, денот кога ќе се случи првата интернет маркетинг и онлајн ПР конференција во Македонија.

Read article

[Подкаст #51] Блогираме и твитер награди

Зборувавме за развојот на нивниот сервис, за iOS апликацијата која е во најава, за PubSubHub и секако за номинациите и гласањето за Твитер и блог награди. Малку ги спомнавме влијателни, малку јаките блогери и малку Blogomanija.

Read article