Date Archives 2012

#комкаст 33 – Една година Групер.мк

Скоро цел час ги прашувавме разни прашања Нина и Мартин од Групер. Ни одговорија на сите прашања, беа фер и транспарентни и споделија многу статистики, искуства за позитивни и негативни ситуации со кои се соочувале изминатата година.

Continue reading

Ако социјалните медиуми беа уредник, ова ќе беа топ вестите во 2011 [инфографик]

Според стастиката за тоа кои се најсподелувани вести во Америка низ целата 2011 година, главни настани кои се одбележаа на Твитер и за кои најмногу се зборуваше во 2011 биле они кои ги вклучуваат Бионсе, Џастин Бибер и Чарли Шин. Погледнете.

Continue reading

Facebook и Twitter надвор од Google Analytics Social Hub

Social Data Hub на Google ќе им овозможи на маркетерите да ја видат големата слика за тоа како социјалните медиуми навистина влијаат врз брендовите. Но, прашање е колку тој е корисен за бизнисите на амкедонскиот пазар, во отсутво на најголемите социјални мрежи.

Continue reading