Date Archives 2013

LeWeb 2013 – видео осврт на третиот ден

Додека јас да се сетам дека не го објавив последното видео од Париз помина скоро цела недела. Еве го завршниот збор за конференцијата. На кратко: одлично искуство, но било и подобро.

Ако не го гледаше интервјуто со Brian Solis, сега му е мајката. А еве тука и листа на видеа (презентации) од LeWeb кои мора да се гледаат.

Не имаше вкупно 5 од МК
Не имаше вкупно 5 од МК

Ние на #blogomanija

На тема „Првиот Инстаграм фото-конкурс во регионот“ Дарко зборуваше за нашите познати #letogram и #zimogram на #blogomanija.

Continue reading

„Тајната” на BuzzFeed

Andy Wiedlin зборува за BuzzFeed и стратегјата за креирање брендирана содржина. Интересна е поделбата… и одлуката да се одвојат „бркачите” на посети со оние кои треба да објават содржина која ќе се поврзе квалитетно со брендовите (огласувачи).

Continue reading

Имаш 24 часа вишок, таман за првиот 24-часовен видео спот на Фарел Вилијамс

Целото видео може да го погледнете на 24hoursofhappy.com. Ако немаш баш цел ден можеш да се префлаш од сцена на сцена, песната ќе си продолжи каде што застанала.

Continue reading

Два дена после AllWeb

Горди сме на сите кои застанаа на сцена и на сите кои беа дел од настнот надвор од неа. Она што особено ме е напредок во организацијата на самиот настан во споредба со лани.

Continue reading

Два дена до AllWeb

Во петок ќе се случи втората по ред Allweb конференција. По многу нешта подобра од минатогодишната, но тоа допрва ќе треба да се докаже.

Continue reading

EmbedSocial – македонска платформа за виџети

Платформата за виџети Embed Social веќе зборуваат големи и познати сајтови, ние си позборуваме со Катерина Стојановска, најзаслужниот член на тимот на im.mk за „раѓањето“ на овој нов проект

Continue reading

Секое искуство вреди, SocialSpot на SparkMe конференцијата

socialspotВчера по завршувањето на официјалниот дел од првиот ден на Spark.me конференцијата која се одржува во Будва на кратко поразговарав со Марјан еден од креаторите на SoclSpot.com. Марјан вчера за прв пат ја презентираше нивната идеја и сервис пред отворена публика. Тие беа единствениот македонски сервис кој влезе во финалето на натпреварот за стартапи во организација на SparkMe конференцијата зад која стои црногоскиот .ME

За жал, не влегоа во финале но собраа вредно искуство, одлични препораки и една многу важна покана од еден од уредниците на TechCrunch.