Archive for �’

Сакам балкански онлајн серијали

Нон стоп сум пред екран, ама тоа е лаптоп, таблет или телефон. Не гледам ТВ. Некогаш се наоѓам малце неинформирана, особено кога твитерџиите ќе фатат некоја ТВ…

Read article

Зошто поретко гледаме филмови на ТВ

Како излгеда приказната кога филмот го гледаш на ТВ, интегрирано! Одлична сатира!

Read article

Секоја страница е насловна страница!

Одлично решение на businessinsider.com за намалување на bounce rate на вестите на нивниот сајт.

Read article

Моите 5 омилени TED видеа

По прозивката од @zuberot еве го мојот избор на топ 5 омилени TED говори.

Read article

WTF е Growth Hacking? [со инфографик]

Кој тип на маркетинг човек си ти? Традиционален или Growth Hacker? Еве подолу еден одличен инфографик на direct-spark.com кој ќе ти помогне лесно да го пронајдеш одговорот.

Read article

Како различните имплементации на социјалните медиуми влијаат врз перформансите на една компанија

Анализа на д-р Димитар Јовевски на е-бизнис моделите коишто го вклучуваат влијанието на различните фактори за успешно веб-базирано социјално вмрежување од страна на организациите.

Read article

PITCH Perfect: Coca-Cola и Web Summit ги обединуваат силите

Coca-Cola се вклучува активно во делот со стартапите на најголемиот европски настан посветен на дигиталната економија.

Read article

Spark.me – видеа кои не треба да ги пропуштите

Ветив дека ќе направам селекција на презентациите кои мене ми оставија најпозитивен впечаток на Spark.me конференцијата која се одржа минатиот месец во Црна Гора.

Read article

Јована Бига вели: Мора да го користите феноменалниот Snapchat

Во 5 минути Јована ќе ве убеди да користите Snapchat. Јована енергична млада девојка дел од @DigitalizujME и @SparkME

Read article

@banekoma за #МаратонТранспаренти на #smdaymk

Го најавивме како омилениот дизајнер на сите твитерџии кој е неизоставен дел од акциите организирани на нет и офлајн, а неговата презентацијата беше оценета како најдобра од многу присутни.

Read article