Posts by Мите Кузевски

[Подкаст #55] Финансирање на новинарски стартапи

Во оваа епизода наш гостин беше Зоран Ричлиев, продуцент во МПМ со кој поразговаравме на тема новинарски стартапи.

Read article

[Подкаст #50] Јубилеен подкаст на Комуникации.нет

Педесети подкаст. Јубилеен подкаст. Посебен подкаст затоа што за прв пат јас и Сеад без Дарко бевме во студио и го искористивме тоа малку повеќе да проговориме за NBA, но се разбира не за кошарката туку за тоа како оваа организиација ги користи различните медиумските платформи за да ги пласира информации до своите корисници. Вториот дел од разговорот беше на тема отворени образовни ресурси.

Read article

[Подкаст #49] iPad mini и други кратки теми

Сезона три епизода пет од Комуникации.нет подкастот. Во оваа епизода јас и Дарко бевме домаќини и немавме некоја главна тема туку прозборевме на неколку помали иако најголем дел од времето го издвоивме за излегувањето на iPad mini и неговите веќе постоечки конкуренти на пазарот.

Read article

[Подкаст #40] Instagram: Заедница на визуелна комуникација

Во текот на емисијата се зборуваше зошто Instagram е толку популарна апликација, создавањето на технолошки класи, зошто корисниците на iPhone лошо го дочекаа објавувањето на Instagram за Android, заедницата која што оваа апликација ја создата и развојот на визуелната комуникација преку Instagram.

Read article

[подкаст с2-е13] Super Swarm Фестивал, LeWeb и други теми

Во овој подкаст немавме некоја централна тема туку зборувавме за неколку настани што се случија и што треба да се случат. Емисијата ја започнавме со дебатата…

Read article

[подкаст с2-е8] Вест, Дневник и Утрински весник со е-изданија кои ги наплаќаат

Во текот на вчерашниот ден проструи информацијата дека весниците кои се дел од МПМ односно од групацијата ВАЦ, Дневник, Утрински Весник и Вест стартуваа со наплата…

Read article

[подкаст с2-е7] Социјални медиуми за бизнис

Поттикнати од обуката за интернет маркетинг која ја одржавме во рамки на Капитал Академијата најголемиот дел од овој подкаст го посветивме на тоа како социлајните медиуми…

Read article

Webfest.me преглед на вториот ден

Помина повеќе време одколку што планирав за да го напишам и вториот пост за Webfest.me но сега ми се чини дека и нe испадна така лошо…

Read article

Сезона два: Комуникации.нет подкаст број 2

Втора епизода од втората сезона и за прв пат оваа сезона сите заедно, јас, Дарко и Сеад. Тоа беше ден за паметење но поради тоа што…

Read article

Бесплатни семинари на програмата на Webit 2011

Oвогодинешниот Webit ќе понуди и бесплатна програма со семинари на тема е-трговија и социјални медиуми. Помеѓу презентерите се Artur Banach од Netsprint, Odysseas Ntotsikas од Thinkdigital,…

Read article