Category Academic

Дигитална младина

По одличниот документарец „Растејќи онлајн“ уште еден извор за информации и анализи на тема млади и нови медиуми. Финалниот извештај „Digital ...

Глобални сељаци

Во последниот број на неделникот „Глобус“, во написот под наслов „Селебрити помеѓу Долно Дупени и Танушевци“, истретирана е тема за популарната ...

Renaming Machine

Конференцијата „Renaming Machine“ започна денес. Во шареноликата програма  можат да се најдат приличен број интересни настани. Конференцијата ...

Facebook како инфосфера што лебди над нас

Кога веќе тргнав со Вирилио и Фејс еве уште една тема која беше загатната таму: Фејсбук 🙂 Дебатата се одвиваше во однос на тоа како ги доживуваме ...

Accident

Подготвувајќи се за FEJS од пред некој викенд, потпрочитував некои списи и белешки за Пол Вирилио и ги протресував неговите клучни идеи и ...

Post Festum

Бидна и помина. Како што, па конференцијата „Information Society and its Impact on the Youth Media“ 🙂 Моите лични впечатоци се „позитивистички“ ...

Комуникацијата го прави човекот

Случајно (а можеби и не 🙂 кај Анти се налинкав на овој текст во неговиот дел за препорачани литања. Се работи за текстот на Мајкл Томасело ...

Beeing parazitoid – Marcell Mars @ Glocal 2.0

Третиот ден, третата воведна (главна) презентација – Ненад Ромиќ ака Marcell Mars од Хрватска. Being parazitoid – Upload a Document ...