Category Blogosphere

Blog

И шо сеа треба и ја да пишам пост и да кажам што за мене е блог? Да кажам дека ванковска е ваква, таква и дека јас знам што е блог. Епа нема 🙂 ...

Links 20_03_2007

Веќе некое време ми стојат отворени неколку текстови во мозилава, и никако да стигнам да ги изблогирам. Затоа еве уште еднаш, едно купче линкови. ...

Apple – media company

Веројатно досега веќе дозанвте за новите вести и препораки од Apple т.е. Steve Jobs. Последниве два дена сите медиуми беа преплавени со оваа ...

Линкови за денес (10 Јануари 2007)

Ќе започнам (по урнек на некои блогери) да постирам од време на време само линкови кои мислам дека заслужуваат да бидат прочитани, барем од дел ...

Blogging, the nihilist impulse

По интернетов може да се најдат милион разни текстови, критики пофалби и ред други работи за блоговиве. Но се`уште потешко се сретнуваат ...

МРТ Блог

Лани на мала врата во еден пост го спомнав блогот на МРТ, но еве сега се сетив дека треба на овој потег да му посветам цел пост. Претпоставувам, ...

Business impact of blogs

Пред петнаесетина дена објавив пост со истражувањето на Forrester Research за блоговите во Европа. (Bloggers can break a brand in less than a ...

Што не чека догодина?

Media Culpa, или Hans Kullin, еден од моите најомилени блогери, објави листа со предвидувања за 2007 година. Секако предвидувањата се однесуваат ...

Le Web 3

На 11 и 12 декември во Париз се одржа 3-тата „интернационала“ на блогерите, а бидејќи беше во Париз мораше да има француски белег и беше ...