Category Blogosphere

BlogSweden 2 – истражување

На кратко: 700 блогери и блог читатели во Шведска изгледаат вака: Bloggers: The typical Swedish blogger in the survey is: • Female • 26-30 years ...

Денес!!!

Стануваат ли графитите блогови?! Понеделник, 16 октомври …A1 Сузе сега текстот за емисијата е тука… претходни емисии Дополнување: ...

Blogger да се номинира за Нобелова

MediaGuardian соопштува дека од оваа година во трката за Нобелова награда за мир може да се натпреваруваат и медиуми (на англиски media ...

Google Tube

Купувањето на „You Tube“ од страна на „Google“ доби своја заслужена медиумска покриеност и го разбранува интернет пазарот. Покрај нужните ...

BlagTalk – European conference on weblogs

The international conference BlogTalk Reloaded will bring together different groups of people using and advancing the Internet and its usage: ...

(web)log ON/OF the web

Одамна не сум читал текстови кои се обидуваат да ги дефинираат блоговите. Веројатно помина онаа фаза во МБЗ кога на многумина не им беше јасно ...

Повторно

Благодарност до Филип (развигор) кој по втор пат го објавува овој блог во рамките на рубриката сајт на денот (блог) во дневниот весник Време. ...

First blog-editor in Denmark

Блог уредник. Се почесто станува редовно работно место, се разбира низ светов. In end September Danish newspaper Politiken delivers an online ...