Category Blogosphere

Една година plagij.at

Во една прилика пред неполна година, го посочив plagij.at како најдобар групен (колаборативен) блог во МБЗ. Тогаш наидов на некои мали ...

Blogger извади нова верзија

Да не објаснувам премногу, Goodbytes ја сработил темава (добро како и секогаш). Значи трк на Blogger извади нова верзија со значајни подобрувања ...

И блоговите стануваат вест

Вака или онака и во МК блоговите започнаа да се појавуват во вести. Имнено, Макфакс вчера (25.07) врз основа на истражувањето извершено од страна ...

Blogging coach

What does a blogging coach do ? What benefits can a blog bring to the type of small businesses that you coach? Do you think that anyone can do ...

They have blocked from Ministry of communication

Детали околу блокирањето на прстапот до неколку светски блог сервиси во Индија деновиве можете да најдете на многу места. Ваквите практики не се ...

Global Voices – иницијатива

Во еден мој претходен пост спомнав малку подетално за оваа организација, од пред неколку месеци и нивната значка е во мојт блогрол, но дeнес ...

Аудио блог-конференција

Дали некогаш сте слушнале како звучи блог-конференција во Америка. BloggerCon4 ја објавува целата дводневна конференција во mp3 формат. Започнете ...

How to Make the Community Your Marketing Partner

Повторно маркетинг професионалциве (MarketingProfs) имаат еден интересен текст: Како да ја искористите интернет заедницата за вашите маркетинг ...

Look at the Message, Not the Medium

Интегрално пренесен пост од E-Media Tidbits David Schlesinger, global managing editor of Reuters, gave one of the more lucid opinions on the role ...

Examining Polish Bloggers Through Content Analysis

Kaye D. Trammell (this is mass comm…) заедно со уште неколку нејзини колеги повторно објави едно одлично истражување на блогосферата. Таа е ...

8 причини да блогираш

Boston.com/business собрале изјави и искуства од повеќе блогери и стокмиле 8 точки за да кажат зошто блогирањето е добра работа од професионална ...

Катитал и блоговите

Види, види кој би рекол и нашиот неделен бизнис весник бил свесен дека постојат блогови :)) Додуша под текстовите нама автор што укажува на ...

Буш чита блогови

ВНИМАВАЈТЕ!!! Може токму вашиот ќе биде следен 🙂 Само ќе треба да го поминете неговиот повеќестепен филтер. Прво CIA потоа неговата канцеларија ...

Блогосфера – мејнстрим медиуми

Има милион текстови, постови и настани кои ја опишуваат ова релација, но сепак најубави се оние кои всушност претставуваат едно скромно лично ...

Новите медиуми не се закана!!!

Навистина секогаш луѓето се плашат од новото и непознатото, но секогаш постои опција (барем за нас македонците) да погледнеме подалеку од ...