Category Blogosphere

Предвидувања

Листата ја започнавме со листатана Steve Outing, a сега на ред се и предвидувањата на Jason Calacanis, CEO of Weblogs Inc. – компанијата ...

Agenda setting и блоговите

Во последниот број на култниот online магазине First Monday, е поместен еден текст кој сериозно ја разнишува agenda-setting теоријата. Авторот ...

Најпопуларен ПРВ пост

Се осудувам да претпоставам дека ова е најпопуларниот иницијален блог-пост на светов. Не знам како се одвивале работите некаде на почетокот на ...

TROT-I-NET

Еве уште еден блог на едно “македонско девојче“. Ана е истражувач на Roskilde University,Copenhagen по комуникации, медиа и културни студии. ...

Bulk информации

Во стилот на во последно време често озборуваните уредници од МК, еве еден блог кој може понекогаш да се свати како забавен, иако работава не е ...

WEBLOG is DEAD

Jorn Barger авторот на терминот WEBLOG, сака да го повлече од употреба овој термин. Оваа негова реакција доаѓа по објавувањето на сторијата на ...

Феномен: Шпански серии

Изминатиов викенд на ТВ беше активирана темата ТВ-Новели. Низ блоговиве прв ја објави Goodbytes на блогот Panta Rei. Ве препраќам таму: Феномен: ...

Europe is more than you think

13% од европјаните редовно блогираат. European Interactive Advertising Association ги објави резултатите од спроведеното истражување наречено ...

Сменете ја агендата

Во интервјуто (Јас одговарав, .аНТИ прашуваше) кое минатата недела беше објавено во Форум Плус (нема да ставам линк бидејќи страницата на ...

На Медиуми за Медиуми

Возбудлив ден, мислам за вчерашниов. Јас со пола сили се обидував да ги следам вчерашните емисиите на МТВ и Светла точка на Сител. И после нив се ...

Blog Hui

Момциве решиле да направат конференција на тема блог. И сега за сега добро им оди со организирање. Не велам дека сега некој од нас треба да се ...

Blogger on blogging

Пред неколку месеци, поточно во јуни, претставив една нова содржина на блогот на Ребека (rebeca`s pocket). Таа најви дека новата содржина ...

Интересна дефиниција

Ја најдов кај Мијалче ШТО Е ОВА?!? Веб страна што можеш да ја имаш ако знаеш како да куцаш А сајтчево е погодно за препорака, и за следење во ...

Blog research recognized

По прашањето на блоговите ние во МК сеуште не сме стигнале онаму каде западниот свет се наоѓа денес, но нема да помине многу време кога ќе ја ...

My Name is Blog, WEBLOG

К О Н Е Ч Н О !!!!И јас го доживеав денот кога ќе го објавам мојот текст за блогови, на мојот блог :)) MY NAME IS BLOG, WEBLOG (PDF, 1,2MB) ...