Category Blogosphere

Handbook for bloggers

Американците уште пред неколку години започнаа со издавање на популарна литература која ги третира блоговите, почувајќи од основни лекции па се ...

Истражување на MIT

MIT – Massachushetts Institute of Technology, (MIT – MediaLab) поточно Cameron Marlow – авторот на Blogdex е при карај со ...

Bloggers on Blogging

Ребека Блад, е една од најпознатите блогери, член на т.н. А-листа и автор на блогот rebecca’s pocket. Aвтор e на неколку култни текстови за ...

Ново од НАЈДИ

Најди, од сега има и адреса која ги покажува само блог постовите, од најновиот па наназад. Адресата е najdi.org.mk/blog. Во моментов адресата ...

Две во едно

Прво: Македонскиот пребарувач Најди го менува стилот на индексирање на блогови. Отсега целата содржина на блог-постовите ќе биде вклучена во ...

PR.ORG.MK

Во прилог на претходниот пост еве една информација која можеби не сте ја знаеле. На интернет постои страница www.pr.org.mk. Таму може да се ...

PR – Луѓе за „однос“

Малку провокативен наслов за зголемен интерес. Изминативе неколку дена неколку циркуларни писма , кои требаше да известат за одреден настан ме ...