Category Citizen Journalism

Новите медиуми
предизвик за идните новинари!

Јас малку си го сменив насловот, а подолу интегрално најавата од НВО Инфоцентар НВО Инфоцентарот, во рамките на редовната соработка со Студиите ...

Citizen journalism banned in France

Насловот звучи претеран? Не не е претерување. Франција од неодамна со закон забрани фото и видео документирање/снимање и објавување/емитување (се ...

Пљукни – залепи

За некои работи треба убаво да се размисли и да произлезат како дел од некоја смислена стратегија а не спонтана реакција во моменти на очај. ...

Аудио блог-конференција

Дали некогаш сте слушнале како звучи блог-конференција во Америка. BloggerCon4 ја објавува целата дводневна конференција во mp3 формат. Започнете ...

Citizen journalist or witness contributor

Уште во периодот кога експлодираа бомбите во Лондон, BBC и останатите Британски медиуми бе екстремно претпазливи за начинот на кој ќе ги ...

Саем на медиуми

Еве еден многу практичен пример за употребливоста на блоговите т.е. citizen journalism. Преку блогот на Радио 5ФМ од Велес дознав дека, на ...

How mobiles changed the face of news

Неодамна BBC News, објавија еден документарец за Citizen Journalism. Овој документарец трае 22 минути и во најголем дел е базиран на настите кои ...