Category Citizen Journalism

WE THE MEDIA

Неколку препораки за сите кои се заинтересирани или сакаат да се заинтересираат за партиципаторското новинарство и за двонасочните медиуми. За да ...

I, Reporter

Новиот начин на пишување вести “Citizen journalism” станува се попопуларен. Блогерите се еден дел од оние (можеби и најголемиот) луѓе кои редовно ...

Citizen journalism

Европа го доби својот нов медиум на партиципациско новинарство. По пример на OhMyNews сега и европјаните можат да се гордеат со ваков медиум. ...