Category Citizen Media

Post Festum

Бидна и помина. Како што, па конференцијата „Information Society and its Impact on the Youth Media“ 🙂 Моите лични впечатоци се „позитивистички“ ...

Web 2.0 Expo New York 2008

Од 16-19 септември 2008 во Њујорк ќе се одржи Web 2.0 Expo во своето најново издание. Собирот е прилично познат и важен на глобално ниво и на ...

Citizen media as a business

Пред 6-7 години слушнав една интересна приказна за SPAR. Имено оваа фирма всушност претставува здружување на малите дуќанџии откако не можеле да ...

Моја. Твоја. Мапа.

Уште прен неколку месеци преку кајмак.от ја најдов мапата на базените во Скопје, а со тоа и ја открив можноста My Maps на Google Maps. Оттогаш ...