Category Design

Top 10 Ways to Destroy Earth

Сигурно на секој од нас му текнала барем една идиотска работа, па макар и само во истражувачки цели. Еве еден интересен напис кој може да ви го ...

Online vs. Print

Зошто печатените медиуми секогаш ќе ја пренесуваат пораката полесно од оние на интернет? Графичките можностите кои ги нуди печатениот дизајн се ...

Top 10 Reasons for Reading a News Site

1. My news site has never stained my clean shirt or my car seat. 2. Anywhere I travel, my news site goes with me. It doesn’t pile up while ...

Упатство за поканување блогери

Претпоставувам инспириран од конференцијата е-Општество.мк и претстојната панел дискусија (линк) во Скопје, ЈОВАН го искористил своето претходно ...

Нов тип на весници

Дали се на повидок нов вид на весници? Весници кои не се испечатени на хартија. Оваа тема малку ја почнавме во еден претходен пост (линк) каде ...

Пак за весниците

Еден австралиски поглед за иднината на весниците. The Age says that “Newspapers’ future (is) healthy,” as long as they ...

Зошто е потребно да има CitJ

CitJ = Citizen Journalism Ова би требало да биде трет пост во серијата поврзана со е-Општество.мк. Овде конференцијата која се случи вчера има ...

Како блоговите да станат мејнстрим

За да се сслучи во едно општество блоговите да дибијат глас, или со други зборови да станата мејнстрим мора некој друг мејнстрим медиум да ги ...

Генерално за е-Општество.мк

Како што реков во најавата еве го вториот пост кој е сврзан со денешна конференција. Генерално имам неколку забелешки кои уште пред да отидам ...

Преглед на првата сесија

За претсесијата наречена Поздравен говор и отварање можете да прочитата во извештаите на традиционалните медиуми (А1) (на ова ќе се вратам со ...

Најава

Тукушто се вратив од конференцијата е-Општество.мк. Присуствував на првите две сесии. Во најава ставам два поста врзани за оваа конференција. Ќе ...

The ultimate newspaper of the future?

Една од најубавите работи што јас ги приметив на оваа страна е тоа што кога ќе одбереш да прочиташ една вест ти дава можност да ги видиш сите ...

Онлајн новинарство

КАПИТАЛ: Македонија нема вистински информативни веб страници, нема онлајн редакции ни вистинско известување на Интернет. Користењето на Интернет ...

Dogging Vs Blogging

dogging – having sex with strangers in a public place. “Observers are encouraged, thus making dogging a form of exhibitionism” ...

RSS—Crossing into the Mainstream

Yahoo деновиве објави едно истражување за застапеноста на RSS надополнувањето. PDF верзија од истото може да преземете на овој линк. Интересно е ...

10 ТРЕНДОВИ

PR Week offers lazy PR pros a heads-up on what ten media trends to watch in the near future. 1. Portability of video content 2. Blogs 3. The rise ...