Category Design

Сега е интересното

МтНет ги промени т.е. ги овозможи и старите пакети. Тука се заврши дел од работата. Навистина секоја чест на момците задолжени за р-Еволуција. Но ...

Just what is a blog, anyway?

To blog or not to blog is no longer the question. (линк) The question now: What is a blog? (линк) Пред неколку дена Мијалче повторно ја отвори ...

SMS Измама

Приказнава е следна: Кинез добива СМС порака со известување дека купил производ вреден 18.000 долари преку кредитна картичка. Целиот во паника ...

Is the Blogosphere Going Mainstream?

First, Google announced that it was launching a search engine focused on indexing blogs. And today, Yahoo! announced it would begin including ...

Нови упатства

Се чини дека во Македонскава блогосфера со секое појавување на посериозен блогер се појавуваат и нови совети како да се популаризира овој медиум. ...

Промена

Денес прочитав една информација што за нас овде во Македонија не толку интерена. Wall Street Journal (Американското издание) ќе го променел ...

First Europe-wide policy journal launched

Last week, Europe’s World, the only Europe-wide policy journal, was launched. The journal, planned to appear three times a year, is an ...

Уште еден CitJ фото сервис

По појавата на Британскиот Scoopt , деновиве е создаден и вториот сервис кој продава фотографии снимени од аматери. Наречен (малку провокативно) ...

Блог Инвазија

Во последниве неколку дена секојдневно забележувам во листата на Најди по некој нов блог. И навистина тоа е многу фина работа. Но за жал ...

Откажан протестот на медиумите

A1: Откажувањето на протестот следи по начелниот договор што за барањата на АПЕМ за средување на состојбите во етерот го постигна денеска ...

Протестен молк на РТВ-станиците

Дневник: Приватните телевизиски и радиостаници в понеделник ќе одржат предупредувачки штрајк со неколкучасовен прекин на програмата, незадоволни ...

The Rebirth of the Author

Под овој наслов авторот Nicholas Rombes се обидува да изврши деконструкција на теоријата на Roland Barthes. Roland Barthes’s famous ...

Young blog their way to a publishing revolution

По извршената анализа на навиките на младите (14-21) во Британија, британскиот весник The Guardian објавува анализа на ситуацијата. Подолу ...

РЕВОЛУЦИЈА

Неколку поста подолу го наведов овој блог но заслужува посебна најава. КОНЕЧНО и во Македонија се случува нешто што е многу позитивна работа. ...

е-Општество.мк

Во рамките на Националната стратегија за информатичко општество, Фондацијата Метаморфозис, со поддршка на Набљудувачката мисија на ОБСЕ во ...

Невиден напредок

Како ни напредува државава е живо чудо. Значи се се случува по соодветен редослед. Прво се усвојува стратегија за информатичко општество (линк) ...

Нов обид со Wiki

Германскиот дневен бизнис весник Handelsblatt започнува нова епизода во експериментите со Wiki. Пред неколку месеци обид за употреба на Wiki на ...

Читај меѓу редови

Ова е приказната за Библиотекарката која немаше бизнис план. Ја раскажува Јован. 05.10.2005: За жал ЈОван ја тргнал приказната. Од непознати ...