Category Games

Реклама на цела насловна

Јули 2006 во еден пост пишав: Мене едноставно ми се допаѓа идеата за реклама на цела насловна страна 🙂 баш би сакал да видам како тоа би ...

Juxtaposition

Извадоци од фидот на само еден извор, Shaping the future of Newspapers (SND): Metro reports operating losses for 2008 Q1 London Paper records £17 ...

Wall Street Journal + MySpace + Еднооки

Што ќе се добие ако се искомбинраат горниве три? My Wall Street Journal. За да ја истакнам хумористичната и сатиричната компонента ги додадов и ...

Добра ВЕСТ

Денов само што ми почна, а веднаш се гледа дека ќе биде добар. Ај што е сончево една работа. Дека е 1 Април, денот на шегата, уште една работа. ...

Why We Banned Legos – Rethinking Schools Online

Текстот што следи претставува конструктивно истражување на прашања врзани за социјалната правда преку употреба на истражување на активности ...

Весниците со помал профит

Не кај нас, иако не би ме изненадило и тоа, ама нема кој да ти каже за таква работа. Паднал профитот на бесплатните дневни весници ширум светот. ...

European Newspaper Awards – The winner: Eleftheros Tipos

Абе не ми е баш по ќеиф дека се Грци, ама интернационалниот тим на INNOVATION стои зад редизајнот, патем „нивен” весник ја добил наградата и ...

The Truth About Free Newspapers

The Truth About Free Newspapers Кога ќе размисли подобро човек, има многу вистина во заклучоците кои ги изнесува овој универзитетски професор ...

15 најдобри насловни

15 насловни страници на магазини во 15 различни категории. Некои се веќе излитени некои сеуште оставаат без здив. Како и да е, умешноста да се ...

Владин весник

Еве само како идеја, може некому ќе му се види интересна. Башка ни тргна со улогата на советодаватели 🙂 Nigeria’s Gombe State government ...

Малку летна забава

Копчињата постојат за да не ги стисткате, особено овие дигиталниве, затоа немојте да го притискате ни ова копче. Put The Big Red Button on your ...

Print: your brand in their hands

Не сум таргетиран со кампањава, ама како потенцијален консумент не би бил воопшто задоволен со пораката која ја испраќаат. Еве за што станува ...

Преку эабава до повеќе информации

Се кладам дека до сега не сте виделе поглупа варијанта од легендарната игра Arkanoid. Некои умни глави од MSNBC дошле до идеја да ја ...

Avangarde magazine #2

Вториот број е на трафика. Колку што успеав да видам, уредниците ги прифатиле примедбите и забелешките кои можеа често да се слушнат од повеќе ...

The facts, not the myths
about newspapers

Нормално е да се очекува претседателот на светската асоцијациаја на весници (WAN) да зборува во полза на весниците. Нормално е да ја промовира и ...