Category Games

Глобус

Жаре пишал за неговите први импресии од новиот неделник Глобус. Го купив, ама сеуште не сум успеал да го разгледам/расчитам детално. Башка не сум ...

eSport – магазин за спорт

Во духот на олимпизмот: Трк на трафика, без разлика дали сте љубител на спортот или не. Без разлика дали сте љубител на магазини или не. Без ...

Класична вест

Од извори блиски на комуникации.нет дознаваме дека група експерти утврдиле дека нешто битно ќе се случи на медиумската сцена во Македонија. ...

Дневник и рекламите

Како и најголем број од утрата и денес кога дојдов на работа земав да ги разлистам весниците. Стандардна процедура, ништо невообичаено или ново, ...

World`s best designed

The World’s Best-Designed Newspapers™ for the 28th edition have been named.     Technorati Tags: newspapers, design, news, SND.

Newspapers going UP

10% раст на тиражот во последните 5 години 2.5% раст на тиражот во последните 12 месеци 10.000 дневни весници низ целиот свет Веќе некое време се ...

Кој брои посети 2

Благодарам Јетон. Заборавив на Alexa, искрено не очекував да ги има таму, бидејќи еднаш се обидував да најдам некоја статистика таму и ми рече ...

24Сата – Србија

И вака се важи: На 16 јануари 2007 година блогот newspaper innovation ја објавил веста за новиот српски бесплатен дневен весник 24Сата (Ringers ...

Општествена одговорност и медиумите

На вчерашната дебата, во неколку наврати се дискутираше за функциите на трад. медиумите а притоа воопшто не се спомна општествената одговорност ...