Category Games

24 ЧАСА – Бесплатен весник

Од 15 Мај, МПМ ќе започне да го издава (веројатно) првиот дневен бесплатен весник во Македонија. За жал освен рекламата во викенд изданието на ...

Пад на продажба на два големи пазара

Деновиве независно едни од други две вести јасно го покажаа трендот која во следните неколку години ќе биде голем предизвик за медиумската ...

Онлајн весниците споро се адаптираат

Дел од екипата на Blue Plate Special направиле одлична ревизија на моментната ситуација во однос на употребата на блогови на веб сајтовите на ...

Тазе Дневник

Анти (најдобро рангираниот македонски блог според Technorati) вика Дневник имале нова страна. И си велам ај да видам што направиле. И кoга да ...

Тест на првиот дигитален весник

Веќе е извесно. Првиот дигитален весник ќе се појави во Белгија. И тоа за почеток ќе излегува во тест период од три месеци. Технологијата на која ...

Следува квалитет

Македонскиот медиумски простор во изминативе десет години требаше да се освојува. Тоа се случи. Се плурализираше пазарот и сега е неопходно да се ...

Мултиетнички додаток

По повод 30 години од своето постоење италијанскиот национален дневен весник La Repubblica за прв пат во својата историја ќе започне со издавање ...

Three Papers Publish 10-Year-Old Online Story

Не можам да се сетам, но мислам дека еден ваков сличен пример имаше и во нашите весници пред извесно време. Ако некој се сеќава нека го стави во ...

Дали се случува нешто…

… или само мене така ми се чини. Деновиве актуелна беше веста за трите нови интернет-портали кои ги изготви нашата влада. (линкови има едн ...

Новогодишна честитка

Време е!!! Започнаа честитките!!! Листата прв ќе ја предводи Steve Outing (американски колумнист, истражувач и автор на блог). Тој на сите кои се ...

Extra! Extra! Tabloids Vs Broadsheets

Американскиот Project of Exellence in Journalisam објави студија во кој ги споредува двата модела на дневни весници: таблоиди и broadsheets (кој ...

Паметни медиуми

Или некои медиуми се попаметни од другите, или едноставно работите функционираат по пропишан редослед. Форум во својот нов број, демек ја ...