Category Information Society

CC live and blogging

Еве мерак ми е да пишам од промоцијата на CC.орг.мк, сега эа сега само промоција на линкот, поопширен осврт можеби покасно вечер. WWW.CC.ORG.MK ...

На одмор

И покрај сиот мој ентузијазам и гуглирачко искуство не успеав да ја лоцирам анкетата за која станува збор во текстот „Секој петти на одмор оди со ...

Online Online Europe

Од чисто компаративни причини, свежи статистички податоци за употребата на интернет во остатокот од Европа: According to tracking firm comScore: ...

САД: Тиражот на печатените весници опаѓа

Според истражување спроведено на територијата на САД, тиражот на печатените весници опаѓа континуирано, пред сè заради порастот на употребата на ...

Што се случува со пораката?!?

Текстов оригинално требаше да оди во АРТ Република, ама бидејќи три месеци не им се поклопува со уредувачката политика, решив да го објавам тука. ...

Каде?!?

Каде одат медиумите? Кон што? Која е иднината? Како и многупати до сега последниве години развојот на медиумите се гледа кон двонасочното ...

E-Влада

Помина и третата дебатна сесија од е-Општество.мк. Некои од колегите блогери беа во Битола ама за жал немаме детални впечатоци. Во секој случај ...

Интернет ден

Добра идеа. Ја прави Шпанија. Зошто не и ние. Поради популаризација на интернетот шпанската влада донела одлука 25 Октомври да го прогласи за ден ...

ЧУМУ

Ветено, сторено. Вчера ја гледав емисијата и ќе си дозволам малку да коментирам. Морам да пофалам дека за момент имаше теми кои беа интересни за ...