Category Комкаст

#комкаст 50 – Блогираме и твитер награди

Зборувавме за развојот на нивниот сервис, за iOS апликацијата која е во најава, за PubSubHub и секако за номинациите и гласањето за Твитер и блог ...

#комкаст 47 – Интегрирани медиумски платформи со Зоран Бојаровски

Четврта по ред епизода за сезонава и можеби една од најдобрите до сега, зборувавме со Зоран Бојаровски (уредник на интегрирани медиумски ...

#комкаст 46 – Закана за цензура на интернет во Македонија

Во оваа епизода коментиравме околу предлог законот за клевета и навреда каде во еден член се превидување на мала врата воведување на цензура на ...

#комкаст 44 – интро за сезона #3 и преглед на испуштеното

Се враќаме со нова сезона на комуникации.нет подкастот. Нова енергија и план за многу гости и теми. Како за почеток со Сеад направиме кус преглед ...

#комкаст 42 – Facebook е новата телевизија

Се собравме сите тројца заедно (јас, Сеад и Мите) и влечевме паралели за тоа како телевизијата и Facebook се слични. Испаднаа интересни муабети и ...

#комкаст 41 – Најава на конференција за слобода и приватност на интернет

Оваа 42. епизода од нашиот покаст комплетно ја посветивме на конференцијата за слобода и приватност на интернет која треба на 21 и 22 да се одржи ...

#комкаст 37 – Жените во ИТ светот

Инспирирани од 8-ми март и редовните дебати кои веќе се насетуваа оваа епизода на комуникации.нет подкасотт ја посветивме на жените во светот на ...

#комкаст 33 – Една година Групер.мк

Скоро цел час ги прашувавме разни прашања Нина и Мартин од Групер. Ни одговорија на сите прашања, беа фер и транспарентни и споделија многу ...