Posts from the ‘Local’ category

Два дена после AllWeb

Горди сме на сите кои застанаа на сцена и на сите кои беа дел од настнот надвор од неа. Она што особено ме е напредок во организацијата на самиот настан во споредба со лани.

Read article

Два дена до AllWeb

Во петок ќе се случи втората по ред Allweb конференција. По многу нешта подобра од минатогодишната, но тоа допрва ќе треба да се докаже.

Read article

Во Македонија не остана простор за непристрасен медиум

Во време кога печатените дневни весници во Македонија се сè помалку важен извор на информации, да развива стратегија со која плурализмот ќе го возобновува со печатен медиум

Read article

EmbedSocial – македонска платформа за виџети

Платформата за виџети Embed Social веќе зборуваат големи и познати сајтови, ние си позборуваме со Катерина Стојановска, најзаслужниот член на тимот на im.mk за „раѓањето“ на овој нов проект

Read article

Секое искуство вреди, SocialSpot на SparkMe конференцијата

Вчера по завршувањето на официјалниот дел од првиот ден на Spark.me конференцијата која се одржува во Будва на кратко поразговарав со Марјан еден од креаторите на…

Read article

Само третина од гледачите во Македонија следат TВ помалку од 2 часа дневно

Една третина од гледачите гледа телевизија повеќе од 4 часа, што е бројка за врвот на листата во Европа.

Read article

Зошто Антиќ е подготвен за NBA!

Конечно имаме познати личности кои преку користењето на социјалните медиуми ја менуваат улогата на „останатите” етаблирани медиуми.

Read article

За авторцките работи, квантитето и новинарцкио Хипократ

Гостински блог пост на Зоран Ричлиев со осврт на актуелната состојба на онлај медиумите во Македонија.

Read article

140 твита за 140 #ќебапи

5 твитерџии, 140 ќебапи и 140 твита. Предизвикот беше прифатен и остварен.

Read article

Social Media Day Macedonia – Програма

Дојде ред да ја објавиме и програмата за Social Media Day Macedonia, настанот кој селедува оваа недела на Велешкото Езеро. 10:30 ЧАСОТ – ПОАЃАЊЕ ОД СКОПЈЕ (пред…

Read article