Category Local

Macedonia Wi-Fi

Не бев во државава кога се случи овој мил настан ама мислам дека денес доволно добро се изнаинформирав за него. Значи новинарот на BBC David Reid ...

Предзнаење

Деновиве на виделина се појави total.com.mk, од пред некој ден јас станав свесен за електронскиот весниk (е-newsletter) E-Еснаф, a од поодамна го ...

www.total.com.mk

Честотки на тимот, За жал мојот прв обид да го разгледам порталот не беше многу успешен. Станува збор за технички недоработени делови ...

E-Влада

Помина и третата дебатна сесија од е-Општество.мк. Некои од колегите блогери беа во Битола ама за жал немаме детални впечатоци. Во секој случај ...

Бесплатно = без пари

Навистина кај нас интернетот е скап, и навистина нема којзнае колку информации на мекедонски. Но се што има е бесплатно. Без разлика дали станува ...

Едно по друго

Време денес на мегдан вади нова тема сврзана околу името на Македонија. Нaвистина добро се сетиле и добро го истажиле овој проблем. ...

ЧУМУ 2

За да не испадне дека не си го исполнувам ветувањето. Дискусијата на темава ја започна Јован, па јас само ќе ве насочам таму. Инаку пред да го ...

ЧУМУ повторно со „наша” тема

Зошто Македонците не користат интернет? Колку интернет ја наруши приватноста? Порнографијата продре во домовите. Компјутерски криминал – ...

КОМУНИКАЦИИ во ВРЕМЕ

Денес (22.ЈУНИ.2005) на последната страница на дневниот весник Време, редовната рубрика Веб-сајт на денот авторот ја посветил на новата содржина ...

Мало но значително подобрување

Irex ја објави студијата за состојбата на медиумите во Југоисточна Европа. Истата во pdf формат можете да ја преземете на следниов линк ...

Ново од НАЈДИ

Најди, од сега има и адреса која ги покажува само блог постовите, од најновиот па наназад. Адресата е najdi.org.mk/blog. Во моментов адресата ...

Село, ама какво?

Денес во 21 часот на ТВ А1 тема на политичкиот лајф магазин ЧУМУ се компјутерите и информатичката технологија. И се разбира до каде е Македонија. ...

Конечно текстови за преземање

Минатата година во јули во Виена, Австрија се одржа конференција „Информациските војни на Балканот во деведесеттите“, која се фокусираше на ...

Претскажување на иднината

Цената на дневните весници во Македонија се смени. Се разбира се покачи. Овој потег се очекуваше долго. Навистина кога ќе се спореди со порастот ...

Нов фронт за македонски производи?

„Македонската асоцијација на дигиталната забавна индустрија“ (M.A.D.E.) на 11.05.05 го претстави новиот фронт за создавање производи “Made ...

ИНФОКОМ 2005

За да се оградам од сам почеток морам да кажам дека не го посетив овој ИНФОКОМ. Искрено не чувствувам потреба да гледам ситни дилери како даваат ...