Category Local

Пропагандни техники во Македонија (3)

Лажно асоцирање Лажно асоцирање е манипулативна техника во која два поими наменски се доведуваат во врска за да се постигне одреден содржински ...

Пропагандни техники во Македонија (2)

Дефокусирање и врамување - чест метод за искривување на медиумското претставување на состојбите е дефокусирањето од определена тема, без притоа ...

Скриншот новинарство

Македонските медиуми повторно пред сите други во светот иновираат и ги збогатуваат формите на новинарско известување. Станува збор за една крајно ...

Гори мечка!

Ова не би требало да биде еден од оние постови во кои „Твитер агентурите“ нешто мрчат против вредните домашни новинари и нивниот лик и дело. Ова ...

[интервју со двајцата] Влатко Васиљ: Сеад не е најдобар, ама нема подобар од него.

Ми текна пред некоја вечер, им пратив прашања, ги чекав да ми одговорат 3 дена затоа што беа „зафатени” а по цел ден ги гледав твитаа и ...

Што ќе нарачате од нашето #твитермени ?

На шега, на смеа еден забавен муабет решивме да го визуелизираме и споделиме. Во обид да си замислиме како би изгледало кога би продавал интернет ...

Медиуми ли се медиуми?

ДЕФИНИЦИЈА: Медиум – Средство за масовна комуникација кое служи за информирање на јавноста. Ако ја земеме оваа дефиниција (една од многуте) како ...

Топ 5 на комуникации.нет за 2011 година

Оваа година нема да правам избор на важни и влијателни постови, бидејќи секој читател сам си ги рангира истите, туку само со помош на Google ...

Foursquare Super Swarm Фестивал 2011

На 26.11.2011 од 13:00 до 16:00 часот во ТЦ Рамстор се организира фестивал за отклучување на Super Swarm беџот. Дојдете, чекирајте се и добијте ...

Wave – Најголемото истражување посветено на социјалните медиуми ја вклучи и Македонија

Истражувањето е иницирано во 2006 со цел мерење на големината и влијанието на социјалните медиуми. Оваа година се спроведува 6-тото изданије на Wave.

Webfest.me – преглед на првиот ден

Webfest.me се одржа во Будва, поточно во Бечичи во ексклузивниот хотел Splendid. Атмосферата беше одлична, хотелот е на плажа со одлична #тераса ...

#makbasket малку твитер статистика

Пред да биде предоцна не ќе е лошо јас да ги споделам бројките кои ги собравме и премиерно објавивме во нашиот минатонеделниот подкаст. За жал не ...

BlogOpen награди

За прв пат оваа година воведени се BlogOpen награди во повеќе категории. Можноста за пријавување е отворена, колку што гледам ограничувања нема