Category Marketing

Media family trees

Колку пати сте се обиде да навлезете во сложената сопственичка структура на огромните светски концерни? Сложената сопственичка структура особено ...

Одење по тенка линија

Во секоја земја соодветните институции се обидуваат да ги заштитат потрошувачите, т.е. во овој случај консументите на медиумските информаци од ...

Една стара реклама

Без некоја посебна причина, ми текна да постирам една реклама која ја најдов во една моја архива. Пред неколку години, работев еден семинарски ...

Marriage of interests

Полека но сигурно и во дигиталниот свет окрупнувањето зема голем очекуван замав. (AdAge.com) — News Corp. is partnering with Google in a ...

How to Make the Community Your Marketing Partner

Повторно маркетинг професионалциве (MarketingProfs) имаат еден интересен текст: Како да ја искористите интернет заедницата за вашите маркетинг ...

IT Journalists Club

Еве еден попаметен начин на трошење пари за реклама, наместо вметнување на печатен материјал секоја втора недела. (ова се однесува на ...

Дилерите на автомобили најнапредни

Една кратка момнетална констатација. Судејќи според сајтот на он.нет (веројатно најрепрезантативниот сајт од аспект на маркетинг) може слободно ...

Web Hosting Company To Sponsor Bloggers

Еве една одлична идеа како не мора да се развива независна блог платформа, а може да се влезе во бизнисот. US shared web hosting company ...

Рејтингот на медиумите и маркетингот

Се во круг, (не)задоволството на квардрат. Колумна на Гордан Геров во дневниот е-Еснаф на релација медиуми-маркетинг агенции-истражувачи. Темава ...

Фраер, мачо и убавка – Видови на ликови во ТВ рекламите во МК

Во контекст на иницираната дебата за рекламите на домашен терен (Развигор) еве уште еден прилог на таа тема на блогов кој веројатно и повеќе ќе ...

МК-реклами

Овој пост и коментарот за две места подолу се чиста коинциденција :-) чесен пионерски збор. Во секој случај следи линк и квалитетен текст од ...

Малку за реклами

Во описот на блогов се спомнати и рекламите. За жал на овој сегмент јас не му се посветувам многу. Вториот комуникатор кој е дел од овој блог ...

Advertisers love blogs, that’s true

Bloggers are networking to find ways to bring in advertising dollars – and advertisers like it. The vast majority of bloggers still write ...

Потрага по вистинскиот модел

Како што е веќе познато најголемиот хендикеп за порастот на online вестите беше недостатокот на соодветен економски модел. Се до моментот додека ...