Category Marketing

Реклама во три корки

Како може да се толкува една реклама? Како може да се анализира една реклама? Како треба да се толкува и анализира една реклама? Засега нема ...

Охридеа на NewMoment

Охридеа е годишен настан за претставници од сите ограноци на NewMoment, кој се одржув во Охрид и има за цел да поттикне креативно размислување, ...

Рекламно форсирање

Како би се чувствувале во следнава ситуација: сакате да влезете во супермаркет и на врата ве сопира некој си господин/госпоџица кој(а) сака да ви ...

Du bist Mazedonien!

Du bist Mazedonien? Ja, ja! O, la, la de ja vu! Како и за повеќето нешта во општествениов животец приморани сме (во рамките на својата пасивност ...

Реклама на цела насловна

Јули 2006 во еден пост пишав: Мене едноставно ми се допаѓа идеата за реклама на цела насловна страна 🙂 баш би сакал да видам како тоа би ...

Кој медиум е поефективен кога станува збор за реклами?

Интересно истражување, и уште поинтересни податоци: Ново истражување спроведено на 1,000 британци открива дека текст-линк рекламите како оние на ...

2 милиони долари – еден ден реклама

Веројатно досега сите разбраа дека могулот медиумски Rupert Murdoch, т.е. неговата News Corp. го купи Wall Street Jurnal. Може да се рече дека ...

Велат упатените

Темата е добра, дискутирана е на многу места, од многумина. Но никој не седна здраво да упати темелна критика или да напрви некој вид на издржана ...