Category Marketing

Newspaper ads – Рекалами за весници

Пред некој ден заглавив на YouTube пребарувајќи реклами за весници. Најдов неколку нови, и повеќе постари реклами од цел свет. Знаев дека ќе биде ...

Довербата во рекламите покажува
зошто весниците нема да умрат

Во свовите редовни дневни, извештаи eMarketer објави податоци на една интересна тема: во кој модел на рекламирање најмногу веруваат ...

Денес, ништо не е случајно

Доколку сеуште некој мисли дека некои работи се случуваат случајно, дека има некоја појака сила која ги мести коцките баш онака како што треба, ...

Print: your brand in their hands

Не сум таргетиран со кампањава, ама како потенцијален консумент не би бил воопшто задоволен со пораката која ја испраќаат. Еве за што станува ...

e-marketinga и online PR студии

Оригинално оваа вест ја објавив пред неколку неделли, но имав некои проблеми со серверот, повикав бекап и тој исчеэна. Еве ја пак. Od oktobra ...

Ситнење на колачот

Една од последиците на растот на новите медиуми е дисперзија на рекламните и други видови на „колачи“ на повеќе играчи. Исто така, преместувањето ...

„Вардар филм“ на SkyNet

Серијата на материјали од „Вардар филм-Скопје“ кои од неодамна одат на SkyNet е извонредно нешто и потег за поздравување. Стари материјали од ...

Reality check

Конкретниов случај е за во Шведска, ова и те какo важи за во МК. И нам ни е потребен reality check. …I got a major reality check concerning ...

Бизнис модели за бесплатна содржина

Еднодневен форум со фокус на онлајн медиуми и со завидна листа на учесници. Нормално настанот беше солидно покриен од EditorsWeblog (тука, тука, ...

Superbowl commercials

Верувам сите знаете што е superbowl, и каков статус има тој во Америка, особено каков статус има во областа на рекламерите и креторите на ...

Каде после My Space

Сајтовите како My Space (социјални мрежи) дневно имаат огромен број на посетители. Според истражувањата или подобро речено мерењата утврдено е ...

Design is communication

Оваа порака ме водеше долго време додека поактивно се занимавав со DTP. Сега (за жал) сум малку закржлавен а и не ме засега толку таа работа, ...

Чаршиски муабети

Се започна кога сакав да прочитам нешто повеќе за word of mouth. И нормално се упатив на wikipedia. Таму фина кратка јасна дефиниција, тазе ...