Category ??? – Local Blogosphere

Една година plagij.at

Во една прилика пред неполна година, го посочив plagij.at како најдобар групен (колаборативен) блог во МБЗ. Тогаш наидов на некои мали ...

Social community media

Пред неколку месеци во неколку мои постови тврдоглаво повторував дека блогосферата е моќна работа. Деновиве во нашава блогосфера на оваа тема се ...

Криза на медиумска автономија

Еве една јавна поддршка Владимир е студент по новинарство. Има блог со име Number1. И токму со постот Криза на медиумска автономија ми го ...

Блоговите одат во печат

Технички гледано, се враќаме назад. Но во секој друг поглед македонската блог заедница чекори напред. По херојскиот потег на .аНТИ кој го ...

Blogger on blogging

Пред неколку месеци, поточно во јуни, претставив една нова содржина на блогот на Ребека (rebeca`s pocket). Таа најви дека новата содржина ...

Интересна дефиниција

Ја најдов кај Мијалче ШТО Е ОВА?!? Веб страна што можеш да ја имаш ако знаеш како да куцаш А сајтчево е погодно за препорака, и за следење во ...

I`m back

Можеби примети некој можеби не, ама јас минатава недела не бев во состојба да го дополнувам блогов. И воопшто не ја пратев блогосферава. На мое ...

КОМУНИКАЦИИ во ВРЕМЕ

Денес (22.ЈУНИ.2005) на последната страница на дневниот весник Време, редовната рубрика Веб-сајт на денот авторот ја посветил на новата содржина ...

Ново од НАЈДИ

Најди, од сега има и адреса која ги покажува само блог постовите, од најновиот па наназад. Адресата е najdi.org.mk/blog. Во моментов адресата ...

Две во едно

Прво: Македонскиот пребарувач Најди го менува стилот на индексирање на блогови. Отсега целата содржина на блог-постовите ќе биде вклучена во ...