Category New Media

Look at the Message, Not the Medium

Интегрално пренесен пост од E-Media Tidbits David Schlesinger, global managing editor of Reuters, gave one of the more lucid opinions on the role ...

Among the audience

Се сеќавате на одличнат сторија на The Economist на тема нови медиуми. SURVEY: NEW MEDIA Among the audience (претходен пост) Не ја знаев оваа ...

We Media 2006

Следете ја конференцијата We Media која се одржува денес и утре во Лондон. (претходен пост) Повеќе блог мрежи и индивидуалци кои се таму ја ...

What is ‘New Media’?

Неколку провокациски извадоци од еден пост кој задолжително мора да го прочитате!! What is ‘New Media’? A newspaper isn’t a ...

The Economist: survey’s: NEW MEDIA

Вакви работи не се пропуштаат, истражувањево изобилува со квалитетни констатации и предвидувања што не дозволува ниту еден контра аргумент за да ...

Блогосфера – мејнстрим медиуми

Има милион текстови, постови и настани кои ја опишуваат ова релација, но сепак најубави се оние кои всушност претставуваат едно скромно лично ...

Новите медиуми не се закана!!!

Навистина секогаш луѓето се плашат од новото и непознатото, но секогаш постои опција (барем за нас македонците) да погледнеме подалеку од ...

Блогерите никогаш не спијат

Се започнало кога еден американски политичар (Mr. Kaloogian) се обидел на веб да ја претстави мирната околина во Ирак. Тој објавил слика како дел ...

Нови содржини за новите медиуми

Kонвергенција, коалиција, соработка, трансформација, наречете го како сакате едно останува важно: Медиумите мора да се развиаат, надополнуваат и ...

КУЈНА ЗА НОВИ МЕДИУМИ

Пред неколку дена разговаравме со .аНТИ дали на блогерите треба да им се испраќаат известувања за медиуми. И еве јас имам задоволство да пренесам ...

Тест на првиот дигитален весник

Веќе е извесно. Првиот дигитален весник ќе се појави во Белгија. И тоа за почеток ќе излегува во тест период од три месеци. Технологијата на која ...

Страв лозје чува

Ссепак изгледа за мејнстрим медиуми не важи една друга поговорка: подобро да се спречи отколку да се лечи. Деновиве се јави загриженост кај ...