Category News

US: The State of the News Media 2006

Пред неколку месеци кога работев на темата електронски весници (претходен пост) многу му се израдував на ова истражување, (2005, 2004) бидејќи е ...

Што се случува со пораката?!?

Текстов оригинално требаше да оди во АРТ Република, ама бидејќи три месеци не им се поклопува со уредувачката политика, решив да го објавам тука. ...

Бесплатно = без пари

Навистина кај нас интернетот е скап, и навистина нема којзнае колку информации на мекедонски. Но се што има е бесплатно. Без разлика дали станува ...

Niche news

Уредникот на Yahoo! UK Simon Hinde коментира за иднината на новите медиуми. Што тие нудат каде е предноста и која е нивната публика. Иднината на ...