Category Online

Дали се случува нешто…

… или само мене така ми се чини. Деновиве актуелна беше веста за трите нови интернет-портали кои ги изготви нашата влада. (линкови има едн ...

Advertisers love blogs, that’s true

Bloggers are networking to find ways to bring in advertising dollars – and advertisers like it. The vast majority of bloggers still write ...

Стара тема, старо решение

Не велам дека сега ние треба да бидеме исти како Американците ама погледнете како тоа се работи таму. Си знаат луѓето кои им се приоритетите, ...

Online во принт

Yeah!!! Не е сефте, ама не е ни којзнае колку чест случај. Содржина оригинално објавена во некој online форма подоцна да се издаде во печатен ...

Предзнаење

Деновиве на виделина се појави total.com.mk, од пред некој ден јас станав свесен за електронскиот весниk (е-newsletter) E-Еснаф, a од поодамна го ...

www.total.com.mk

Честотки на тимот, За жал мојот прв обид да го разгледам порталот не беше многу успешен. Станува збор за технички недоработени делови ...

Комшиски пример

Вака се работи!!! Хрватскиот нов бизнис весник Biznis.hr за своето печатено решение ја задолжиле американската фирма 5W Mingon-Media. They ...

Бесплатно = без пари

Навистина кај нас интернетот е скап, и навистина нема којзнае колку информации на мекедонски. Но се што има е бесплатно. Без разлика дали станува ...

Едно по друго

Време денес на мегдан вади нова тема сврзана околу името на Македонија. Нaвистина добро се сетиле и добро го истажиле овој проблем. ...

Пара-интернет?

Турска неименувана група IT-експерти, според извештаи на Associated Press, планира да оформи паралелна интернет мрежа.(link) Ова турските ...

ЧУМУ 2

За да не испадне дека не си го исполнувам ветувањето. Дискусијата на темава ја започна Јован, па јас само ќе ве насочам таму. Инаку пред да го ...

Niche news

Уредникот на Yahoo! UK Simon Hinde коментира за иднината на новите медиуми. Што тие нудат каде е предноста и која е нивната публика. Иднината на ...

Се си има своја цел

Се сеќавате на блог-постот со наслов НАДМОЌ, е сега се си доаѓа на свое место. Google стана највредната медиумска компанија. Доколку сакате да ...

Нова Прошетка

Можеби и не треба секоја нова (десно) поставена прошетка да ви ја напоменувам во овој дел од блогов но што е тука е. smartmobs.com е блог кој ...