Category Podcasting

Среќна Нова Година!

Среќна Нова Година на сите, случајни и намерни читатели на комуникации.нет

Ретро-комуникациии

Со цел да измолкнеме некоја носталгична солза, или барем воздишка, во наредниве неколку пасуси осврт на тоа како се појави блогот Комуникации и ...

Да немав интернет…

BBC започна една голема приказна по повод 20 години од постоењето на Интернет. И македонскиот BBC преведува некои од овие работи. Темата е ...

Од извори блиски до Фејсбук

Ми беше дојавено за следната вест, (фала Дарјан), откако низ самиот Фејсбук неколкуратно се издекларирав како ироничен „зенофил“:  Популарниот ...

Олимпијадата како културен натпревар помеѓу народите

Држејќи се до светлото дело на Делчев заакавме по киберсферата на тема Олимпијада и засведочивме воа, т.е. како се одвиваат културните натпревари ...