Category Podcasting

Повик за хуманост од Македонски Спорт

Почитувани читатели, ве молиме за мала хуманост. На нашиот колега итно му е потребна крв од крвната група “0″. Контакт телефон: (02) 3 21 20 19 / ...

Предизборен инбокс

Почнаа да стигаат првите предизборни пораки до електронските сандачиња на нашите лидери, и со помош на извори блиски до ЕУ опуливме еден од нив:

ПЛЕТ Online

Поминаа повеќе од пет години. Некои работи се сменија, некои не. Некои продолжија со етнологијата, некои не. А некаде во меѓувреме заводот стана ...

Мејнстрим Блог

Не можев да поверувам кога видов. Се сеќавате на МојаМизерија,  во најава е втор дел, ама сега на малку повисоко ниво. На еден блог, ...

А1 4.5

Нaшиве онлајн новинари се толку напред што ние обичните не можеме да сфатиме нивната мултимедијалност. Сите сте чуле за 2. 0, е изгледа А1 се 4.5 ...

Втор роденден

Што да пишам, го заборавив. Беше пред два дена, мене ми текна вчера и смислив како да пробам да се извадам. Ако воопшто има и потреба. Еве, ми ...

Tagged

Оваа штафета уствари е мемо кое се шета по нетов веќе неколку месеци и се вика: 5 things that people don’t know about me. Мене ме тагдна 🙂 ...

Rally Dakar 2007

Конечно си најдов причина да пишам за Rally Dakar 2007 😉 Нормално мора да го поврзам тоа со медиуми нели, ова е блог за тие работи, иако овој пат ...

Обидете се повторно

Македонија 2007 сајбер држава (Шпиц) Компјутери за учениците, обуки за граѓаните (Време) Компјутер за секој ученик (Дневник) Учениците ...

Колку чини во Македонија…

квалитетно информирање? Или колку чини квалитетна информација? Онакава, секојдневна, која секој има потреба да ја впие, секое сабајле или навечер ...

Taormina Mare

Од денес па се до следната недела, не сум блогер, не сум работник, не сум студент, не сум ништо што сум бил во текот на оваа година 🙂 Од денес ...

Извинување и известување

Од засега (за мене) нејасни причини, блогот последниве два дена е малку пореметен. Сите постови (со исклучок на последните два) ми изгледаат како ...

We Media 2006

Следете ја конференцијата We Media која се одржува денес и утре во Лондон. (претходен пост) Повеќе блог мрежи и индивидуалци кои се таму ја ...

Роденден

Пред Далечнааааатa (една) 2005 година, на денешен ден беше историски креиран првиот пост на овој блог. Како и многумина други прво стануваше збор ...