Category Radio

In memoriam

Веќе подолго време дент го започнував со Равел радио, поточно со вестите на DW, но тоа не ми го разубавуваше денот, воопшто, напротив, не сакам ...

Will Internet Kill the Radio Star?

Радиото беше првиот медиум кој ме маѓепса. Моите први, директни контакти со некој медиум беа токму во радио. Има некоја магија околу овој медиум. ...

Де-приватизација

„Процесот на трансформација на јавните локални радиостаници да се сопре, а овие информативни куќи да бидат повторно дел од јавниот сервис, ...

Среќна Нова ‘49

Скопската ТВ SkyNet веќе некое време емитува филмови од домашна продукција. И навистина, иако ретко гледам тв, изминативе недели се почесто, она ...

DW на македонски

Можеби ќе изгледа како реклама ама деновиве се навикнав да ги слушам вестите на Deutsche Welle на македонски јазик. Се емитуваат на радио Равел и ...