Category Social Media

Renaming Machine

Конференцијата „Renaming Machine“ започна денес. Во шареноликата програма  можат да се најдат приличен број интересни настани. Конференцијата ...

Социјални мрежи: едни не знаат што е тоа, на други им здосадуваат

Според последното истражување на Synovate спроведено во Јуни, објавено на почетокот на септември, 58% од испитаниците во 17 земји (13,000 ...

Social network sites reinforce everyday networks

Темава не е нова, напротив низ интернетов го доживеа својот врв во моментите кога Robert Scoble направи фама околу експортирањето на неговите ...

New version of Handbook for Bloggers and Cyber-Dissidents

Оригинално излезе есента 2005-та, оттогаш се променија многу работи, па еве го сега со обновена содржина, повторно во издание на Репортери без ...