Category Social Media

Web 2.0 според Ask_a_ninja

Доколку не сте знаеле кој ја движи интерент индустријава напред, и воопшто кој ја движи технолошкава револуција, конечно еве одговор. Ask a ninja ...

Таг-манија

Во недостаток на повеќе време и концентрација, само ќе посочам на уште еден корисен и квалитетн пост на Goodbytes кој се занимава со таговите, ...

Technorati Tags

Сервисот Технорати може да пребарува низ блог постовите според клучни зборови или лабели, кои во оригинал се нарекуваат тагови (tags). Некои ...

Софтвер за тинејџери

Денешниот број на Време во рубриката Нов свет има сторија за еден конкретен пример на општествен софтвер (social softwere). Не знам колку овие ...

MySun = MySpace+The Sun

По моја слободна претпоставка секогаш кога Мурдок ќе се појави по медиумите со некој говор, изјава или интервју може да се очекува некој важен ...

Techn(orati)almighty

Technorati – сервис кој следи најголем број на блогови. Некои од нас блогерите (особено “постарите”) го знаат некој не го знаат. Но ...

Success of new technology will rest on a cultural change

Многу често ние (поборниците на новите медиуми) знаме да коментираме колку малку е потребно за да се подобрат интернет страници на дневните ...

Google Box?

Она што беше до скоро само дел од техно-инфо-кулоарски муабети и преписки по форуми полека станува дел од написи во сериозни весници (LA Times) и ...