Category Social Media

Како се прави вирална кампања (на балкански терен)

Вчера следев во живо како најновата кампања на „Југословенско драмско позориште“ се шири како зараза по Facebook, за само неколку минути. ...

Кои се локалните брендови кои инвестираат во квалитетна содржина

Кај нас има брендови кои се трудат да го одржат пазарот со инвестирање во содржина и да направат разлика и истакнување над стандардните Facebook финти.

Зошто никогаш нема да активирам Reply на Фејсбук

Повеќе од година имаме шанса да (не) уживаме во вгнездените дискусии на Фејсбук. На почетокот се потрудив и јас да уживам во оваа нова опција но ...

Селфи – креирање на својот лик и идентитет пред другите

Се вгради во нашата современа (дигитална) култура и веројатно нема намера да замине. Еве краток осврт и доволно линкови на темата.

ПР-от е мртов. Да живее онлајн ПР-от!

Овој текст е преземен од HomePage.rs од Милоје Секулиќ. Текстот ги разгледува промените кои се случуват во светот на (онлајн) комуникациите.

Nissan – The Briefcase

Одлична интегрирана кампања на Nissan. Механиката е веќе видена, ама егзекуцијата на Nissan многу ми се допадна.

2013-та на социјалните медиуми

Steven Van Belleghem во едно видео ги прикажа најважните моменти кои беа актуелни на социјалните медиуми ширум светот во 2013 година.