Category Society

[видео] Како да организирате настан заедно со заедницата

Бидејќи пред неколку години имав позитивни реакции кога го споделив искуството на тема: Како се организира успешен web 2.0 настан повторно се ...

Ние, децата на интернетот

Неверојатно добар текст чиј автор е Piotr Czerski писател и колумнист од Полска. Текстот е дел од реакциите против ACTA и има потенцијал да ...

[интервју со двајцата] Влатко Васиљ: Сеад не е најдобар, ама нема подобар од него.

Ми текна пред некоја вечер, им пратив прашања, ги чекав да ми одговорат 3 дена затоа што беа „зафатени” а по цел ден ги гледав твитаа и ...

Медиуми ли се медиуми?

ДЕФИНИЦИЈА: Медиум – Средство за масовна комуникација кое служи за информирање на јавноста. Ако ја земеме оваа дефиниција (една од многуте) како ...

BlogOpen награди

За прв пат оваа година воведени се BlogOpen награди во повеќе категории. Можноста за пријавување е отворена, колку што гледам ограничувања нема

[инфографик] #protestiram #martin

Малку копавме по Twitter.com, собравме и анализиравме твитови кои се однесуваат на настаните врзани со протестите против полициската бруталност ...

LeWeb10 низ фотографии

Во претходниот псот спомнав за фотографијата со Marissa Mayer, ева ја приказната. Првиот ден од официјалната програма на LeWeb @kuzevski ме ...