Печатени реклами

Дали се на повидок нови ”револуционерни” промени во биснисот со весниците? Можеби револуционерни е претерано но сепак две одделни приказни ме ...

ХТВ2, ХТВ1, ХТВ0…

Во последните неколку дена, напоредно со честите текстови по дневните весници (линк 1, Дневник 03.09.05 стр. 5) и соопшенијата на „Советот за ...

Бизнис блогови

Со какви работни задачи би сакале да се судрите на следното ваше работно место? Како ви звучи Блог менаџер? Знам дека малку претерувам ама еве ...

Пишман аџија

Не поминаа ни два месеци откако San Jose Mercury News ја променија својата концепција на весникот. Подетално за нивниот (неуспешниот) концепт ...

Моќта на виртуелните заедници

Блог-заедниците се само една релативно нова виртуелна заедница, но по се изгледа дека токму оваа заедница ќе донесе некои промени во социјалниот ...

Блогер за блогереството

Можеби сте забележале, можеби не. Изминативе 5 недели во Мали нешта саботниот додаток на дневниот весник Време, еден наш колега-блогер пишуваше ...

Google Vs Microsoft

Не помина една недела откако Google го претстави својот нов софтвер, во претходниот пост на овој блог (линк) ја спомнав позоцијата со која Google ...

Македонски Technorati

Благодарение на Panta Rei дознав дека во интернет просторов има македонска страница која индексира страници и ги рангира со систем сличен на оној ...

Интернационална ВУНА

За оние кои не можат да разберат на што се однесува насловов треба веднаш да одат на блогот на OFFcharot и да го прочитаа неговиот пост кој носи ...

Повторно со бројки

Две нови истражувања го евидентираат порастот на блог заедницата. Не би сакал да се задржувам на овие бројки долго, бидејќи за нас и не се толку ...

Реновирање

Еве како што гледате се вратив, и пред да почнам редовно да постирам направив темелни промени во изгледот на овој блог. Во план имам уште некој ...

Време е…

Само што ја пофалив нашава блог-заедница ќе мора одма да демантирам :)) Како и најголем дел од македонскиве блогери и јас заминувам на одмор. ...

Растат сите, растеме и ние

Досега за активноста на блог заедницата најголем дел од скептиците се повикуваа на едно истражување извршено од страна на фирмата Perseus. ...

Повеќе извори

Според годишните извештаи за новинарството во Америка (линк) online медиумите бележат напредок во повеќе сегменти (линк). Еден од резултатите на ...

Анкета 2

Анкетиве не ми изгледаат како лоша идеја. Па затоа еве десно и една моја. Доколку имате некое прашање на ум а мислите дека би било интересно да ...

Анкета

Анкетава не е нова, но е интересна. Се работи за нашите дневни весници. Македонскиот блогер Moby на својот блог ОТВОРИ МЕ го поставил прашањето: ...

Ова е најдобриот наслов на свет

Наловите ја прават веста атрактивна. Ова го знаевме сите уште многу поодамна, најверојатно од периодот кога почнавме да ги читаме дневните ...