Posts tagged ?????? ???????????

Glocal: Inside Social Media

Вчера, на огормно задоволство го пуштивме во оптек т.н. Call for Papers за третата по ред, Glocal конференција во организација на Њујорк Универзитетот Скопје.

Continue reading

Сидоровски со златен медал од Пекинг!

Беа и поминааа Олимписките игри 🙂 Од една страна, Фелпс, Болт, Кобе и останатите, ги собраа медалите, некои пак не знаеја како да му кажат на судијата дека е „педер“, а нам ни останува само да ја заокружиме сторијата и да ги прогласиме победниците на Коментаторските олимписки игри.

Сите забележани коментари под рубриката „забавно“ можете да ги ѕирнете на „Вики“-то. А првите три носители, според слободен избор на нашето жири (методот не е баш идеален, ама такви се и Оскарите, по слободен избор :), ностителите на медали се следни:

БРОНЗА: Славко Цвитковиќ (ХРТ2, Кина:Шпанија): Еве го повторно Рубиo… Страшно реагира.. Брз е како Кинез.

СРЕБРО: Златко Калински (мтв, 400 метри со пречки, мажи): Ершон Џексон (трча) како да го бркаат ѓаволите!

ЗЛАТО: Александар Сидоровски (МТВ, свечено отворање): Еве уште една земја од Девствените острови, се чини дека денес на стадионот има повеќе земји од таму отколку девици!!!