Posts tagged ??????

Дали социјалните медиуми ѝ штетат на демократијата?

Социјалните медиуми, како и технологијата генерално, имаат двојна природа, позитивна и негативна. Со развојот на комуникациските технологии позитивните страни станаа општоусвоен стандард кој се подразбира во секојдневното живеење и комуницирање. Continue reading

#комкаст 53 – Медиумите во Кина со Анастас Вангели

Зборувавме за ситуацијат со медиумите таму, за пристапот на интернет, за алтернативните сервиси за социјално вмрежување, за цензурата и за последните поголеми протести предивикани токму после појака цензура во еден приватен медиум.

Continue reading

#комкаст 32 – Комплетно посветен на LeWeb11

На гости ни беше Александар (@a_georgiev) кој заедно со мене (Дарко) зборувапе скоро еден час за она што се случуваше во Париз на LeWeb оваа година. Коментиравме за атмосферата, за содржината, за организацијата за вмрежувањето. Преслушајте го подкастот.

Continue reading