Posts tagged digital body

#комкаст 12 – Комуникации.нет подкаст

12-та епизода од Комуникации.нет подкастот и 3-та што оди во живо. Во оваа епизода заедно со Дарко зборувавме за креирањето на нашето дигитално тело односно интернет присуство и неговото влијание при можноста за зароботка било директна или индиректна. Секако мал дел од оваа епизода посветивме и на настаните со протестот против полициската бруталност. За тоа креиравме инфографик кој покажува како твитер беше искористен во овој случај за организација и проширување на пораката.

Линкови:
Инфографик: http://newmedia.mk/infographic-protestiram/