Posts tagged IPI

Не би сакал да бидам Dave

Прво мора да се изгледа видео рекламава.

Find more reactive videos at coull.tv

Па после да се одговори на прашањето, дали сакал Dave од 2004. да биде Dave од 2006 или едноставно сакал продавачот на време да му каже дека не може да ја добие услугата?

Јас лично, не би сакал да сум Dave, ми се чини дека чувството не би било баш пријатно. Претпоставувам овој тип на работа е длабоко поврзан со Behavioral Marketing или барем нешто во тој домен.

Патем, видео плеерот заслужува внимание, си ги носи со себе коментарите и сл. само бојата јас би му ја сменил :), направено е од Experian Integrated Marketing

Social TV?

Читајќи го постот TV becomes social again некаде при крајот ми текна да се запрашам, да прашам: кога twitter ќе почне да се користи во контактни емисии на ТВ?

Знам, сервисот не е подржан од нашиве мобилни оператори, сеуште, ама популарноста на контактните емисии на ТВ и на радио е на завидно ниво, па оттаму може би дошло како згоден експеримент да се испроба можноста за употреба на овој канал како уште едно дополнително поле каде би се пренела дискусијата.

Убеден сум дека ќе биде подобро место за отворена дискусија од долниот дел од екранот на јади бурек, нели ако нив тоа воопшто им е цел, отворена дискусија.

Како и да е. Авторот на постот спомнат горе го заклучил следново:

Twitter plus TV = informed viewing.

А јас, иако без лично искуство, се сложувам со тоа 😉

Дополнување: Ја отворив темава на OnlineJournalismBlog групата. И од таму дознав дека во Холандија има некои примери на коритење на twitter за време на тв емисии, но од истиот човек, Wilbert, дојде уште една одлична забелешка/идеа.

Twitter како канал за дискусија и коментирање во живо на фудбалски натпревар, а нели за една недела почнува Европско. Може да се испроба ова. Ќе подразмислам малку за имплементација, ако има некој заинтересиран да помогне, бујрум.