Posts tagged ???????????

[конференција] Образованието за новинари, професионалните вредности и културната разновидност

Високата школа за новинарство и за односи со јавноста поканува на конференцијата на 28.06.2011 од 10:00 часот во Холидеј Ин

Continue reading

Англиски на кирилица

Добро знаеме дека е во тек кампањата за зачувување на криличното писмо, и година на македонскиот јазик, кои сесрдно ги поздравуваме, но некои наши институциии малку претераа со таа акција 🙂 Имено на сајтот на МВР, во подсекцијата за англиски јазик упатствата за странците упатствата иако назначени како на англиски се сосема на македонски. На странците им останува да се задоволат со преводите на менито од лево и по некое „more“ тука и тамо. Море превод :))

moi.JPG