Posts tagged ???????????

„Мрачно споделување“ – Невидливи извори на посети

Колку параметри пропуштаме при мерење, аналитика, извлекување статистики за изворите на посети? Лесно е да се прегледа како се споделува информација на јавните форми на интернет медиумите, но што е со овие поприватните, како четовите, маиловите, пораките?

Continue reading

Wave – Најголемото истражување посветено на социјалните медиуми ја вклучи и Македонија

Истражувањето е иницирано во 2006 со цел мерење на големината и влијанието на социјалните медиуми. Оваа година се спроведува 6-тото изданије на Wave.

Continue reading

Споделувањето е она што се брои

ShareThis направиле листа со бројот на препорачани написи кои ги вклучуваат американските претседателски кандидати и нивните заменици. Листа ја обновуваат на секои два часа и на неа како што може да се види убедливо води тандемот McCain/Palin.

Continue reading