Posts tagged Web 2.0 Expo

Социјалните медиуми, канал за корисничка поддршка

Инфографик од “Our Social Times” кој ги визуелизира статистиките од истражувањето на навиките и потребите на клиентите за онлајн корисничка поддршка.

Continue reading

Web 2.0 Expo New York 2008

Од 16-19 септември 2008 во Њујорк ќе се одржи Web 2.0 Expo во своето најново издание. Собирот е прилично познат и важен на глобално ниво и на одреден начин ги диктира културните трендови во сферата на новите медиуми. Њујоршката сесија е еден од четирите гренд слема на Web 2.0 Expo-то кој покрај Њујорк се одржува и во Сан Франциско, Токио и во Европа.

Web 2.0 Expo is for the builders of the next generation web: designers, developers, entrepreneurs, marketers, business strategists, and venture capitalists, people who have experiences to share and a passion for learning – the hot new thing, lessons from failures, innovations and inspirations, and the practical applications of all of the above.

What are the ways we can create more value for our businesses? How can we provide a more meaningful experience for users and customers? How can we have a positive impact on the world we live in? What tools and applications are right for a given project? How do we gather and focus data points to deliver relevant information? How can we increase conversation and collaboration?

Собирот тука и таму е критикуван дека полека почнува да биде повеќе ориентиран кон корпоративните чинители на Веб 2, но сепак останува релевантен во голема мера за веќе споменатите трендови.

За подетални информации за самите содржини за заинтересираните најдобар извор, како и секогаш, е нивниот блог.

Еве го и распоредот, а има интересни сесии во кои скоро се се преиспитува, па и тоа колку вреди да се оди по конференции 🙂

Web 2.0 Expo

Web 2.0 Expo е глобален годишен собир на професионалци од областите на технологиите, дизајнот, маркетингот, како и други актери кои се директни учесници во градењето на новата генерација на интернетот. Web 2.0 Expo ги изложува на едно место, овој пат од 22 до 25 април во Сан Франциско (САД), најновите успешни иновации во интернет индустријата. Web 2.0 Expo е координиран од TechWeb и O’Reilly Media.

untitled.JPG

 

 

webexposf2008-tagline.gif

Поинтересни теми за следење: (а) маркетинг и заедницата, (б) бизнис модели, (в) дизајн и кориснички искуства, итн…