#комкаст 96 – Како да снимите поткаст – втор дел

Оваа епизода го продолжуваме муабетот за снимање поткаст со малку повеќе осврт на техничкиот дел и опремата потребна за снимање. Има и мал дел за видео, ама само мал.

Во оваа епизода ќе слушнете:

  • како да изберете микрофон
  • Што друго ви е потребно за микрофонот
  • како да изберете и подготвите просторија за снимање
  • кои онлајн сервиси да ги користите ако снимате интервју онлајн
  • како да изберете камера и опрема за видео
  • светло и позиција на снимање видео

Идејата на епизодава е да споделма и што и каде е достапно од опрема на нашиот пазар, па во таа насока еве ги линковите, сите на куп, спомнати во епизодата:

Микрофони:
Rode Podcaster
Rode NT-USB Mini
Blue Yeti
Mackie – EleMent Series USB Microphones

Продавници во Скопје:
АртистFB Page
VisionFB Page
Decibel – достапни и преку Vision
Pix+

Онлајн сервиси:
Riversite.fm
CleanFeed
SquadCast
Zencastr

Слушајте ја новата епизода претплатете се или заследете не на некој од следниве аудио стриминг сервиси, сега нè има и на Deezer:

Spotify: https://spoti.fi/3oHztZ4
Deezer: http://bit.ly/3qZZX87
iTunes: https://apple.co/31TUeXw
Google Podcasts: https://bit.ly/3kEqkxK
Anchor.fm: https://anchor.fm/komkast

Слушнете го аудиото тука:

Или погледнете го видео записот:

Се разбира може да се „сабскрајбнете” на YouTube каналот: https://bit.ly/3oGjbQ7

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.