#комкаст 98 – Градење т.н. Marketplace со Никола Јордановски од UpShift

Знам, знам marketplace ќе му дојде на македонски пазар, ама низ годиниве во англискиот јазик токму овој збор го прошири своето значење и сега кога ќе се каже marketplace се мисли на дигитален сервис каде во исто време и исто место се среќаваат понудата и побарувачката а создавачот на тој сервис е многу повеќе од само понудувач на заеднички простор.

Во 98то издание на #комкаст со Никола зборуваме токму за еден ваков сервис. UpShift можеби не е најкласичниот SaaS кој би го помислиле кога ќе спомнеме digital marketplace ама еднакво ги носи со себе сите (маркетинг) предизвици.

Во епизодата зборуваме за :

  • што е и како функционира UpShift
  • како развива нови пазари
  • како се расте понуда и побарувачка
  • како се обезбедува паралелен развој на понудата и побарувачката
  • (бизнис) аналитика
  • огласување

Слушајте нè на:
Spotify: https://spoti.fi/3oHztZ4
Deezer: http://bit.ly/3qZZX87
iTunes: https://apple.co/31TUeXw
Google Podcasts: https://bit.ly/3kEqkxK
Anchor.fm: https://anchor.fm/komkast

Слушнете го аудиото од оваа епизода тука:

Или погледнете го видео записот:

Се разбира може да се „сабскрајбнете” на YouTube каналот: https://bit.ly/3oGjbQ7

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.