#комкаст 86 – Како да направите поткаст!

Оваа недела решивме малку да експериментираме. Снимивме малку поразличен #комкаст. Ако ви се допадна и ако сакате да има ваков тип на епизоди почесто, пишете ни некаде… да знаеме и да си планираме 🙂

Затоа што и во првата епизода од овој камбек и особено во втората се фокусиравме на аудио формата и ја фавороизравме неа, оваа епизода продолжуваме онаму каде можеби застанавме со Мите. Ова епизода јас зборувам: Како да напрaвите поткаст.

Слушајте ја новата епизода и претплатете се или заследете не на некој од следниве аудио стриминг сервиси:

iTunes: https://apple.co/31TUeXw
Spotify: https://spoti.fi/3oHztZ4
Google Podcasts: https://bit.ly/3kEqkxK
Anchor.fm: https://anchor.fm/komkast

Слушнете го аудиото тука

Или погледнете го видео записот:

Се разбира може да се „сабскрајбенете” на YouTube каналот: https://bit.ly/3oGjbQ7

Корисни линкови за секој од деловите во епизодата:

1. Планирање на поткаст

How to Start a Podcast – thepodcasthost.com
Starting Your Podcast: A Guide For Students – NPR
How To Start A Podcast – podcastinsights.com

2. Снимање и едитирање на поткаст

Audacity – Free, open source, cross-platform audio software
Rode smartLav+ – Lavalier microphone for smartphones
Dual Lavalier Microphone – performwireless.com
Razer Seiren X Streaming – Anhoch.com
Anchor App – iTunes, Google Play

3. Објава и дистрибуција на поткаст

Anchor.fm – The easiest way to make a podcast
PowerPress WordPress Plugin -blubrry.com
31 Best Podcast Hosting Sites – podcastinsights.com

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.