Category Academic

Како различните имплементации на социјалните медиуми влијаат врз перформансите на една компанија

Анализа на д-р Димитар Јовевски на е-бизнис моделите коишто го вклучуваат влијанието на различните фактори за успешно веб-базирано социјално ...

Селфи – креирање на својот лик и идентитет пред другите

Се вгради во нашата современа (дигитална) култура и веројатно нема намера да замине. Еве краток осврт и доволно линкови на темата.

Награда за Дона Колар Панов

Драги читатели на блогот Комуникации, чест ни е и овде да ја пренесеме убавата вест дека професорката по комуникации и светски признат стручњак ...

Трибина и истражување на ИСППИ

Ги издвојуваме оние податоците за употребата на социјалните мрежи во кои 41.7% се изјасниле дека ги користат за дружење, 15.2% за забава и игри, ...

Пропагандни техники во Македонија (2)

Дефокусирање и врамување - чест метод за искривување на медиумското претставување на состојбите е дефокусирањето од определена тема, без притоа ...

Пропагандни техники во Македонија (1)

Во текот на 2011 година Центарот за нови медиуми во соработка со НВО Инфоцентарот и Центарот за развој на медиуми во неколку наврати аналитички ...

[конференција] Образованието за новинари, професионалните вредности и културната разновидност

Високата школа за новинарство и за односи со јавноста поканува на конференцијата на 28.06.2011 од 10:00 часот во Холидеј Ин

All the News That’s Fit to Sell

Фина книгичка која изгелда ќе морам да си ја купам зошто не успеав да ја најдам на вообичаените места за „купување” книги на Интернет. Еве еден ...

Glocal: Inside Social Media

Вчера, на огормно задоволство го пуштивме во оптек т.н. Call for Papers за третата по ред, Glocal конференција во организација на Њујорк ...

Science Commons

Една од најпотценетите стории која се провлекува во периодот на подем на новите медиуми е предизвиците кои новите медиуми ги предизвикуваат во ...

First Monday – November 2008

First Monday беше една од првите препораки на овој блог уште во далечната 🙂 2005. Од време на време знам да појдам таму и да видам што има ново. ...